Elinkaaripalvelut

Senson ja Force: yhteistyönä ennakoiva ja vihreä kunnossapidon prosessi

Senson on perinteikäs Polttimo-konserniin kuuluva innovatiivinen elintarvike- ja juomateollisuutta palveleva viljapohjaisten nestemäisten ainesosien valmistaja. Vajaa vuosi sitten alkanut yhteistyö Forcen kanssa tähtää Sensonin valmistusprosesseissa käytettävien laitteiden kunnossapitotoimintojen modernisointiin.

Ensimmäisenä yhteisenä askeleena on ollut kunnossapitojärjestelmän käyttöönotto.

- Oikein toteutettu kunnossapitojärjestelmä mahdollistaa ennakoivan kunnossapidon strategioiden toteuttamisen, eli potentiaalisten virhetilanteiden, ongelmien ennustamisen ja ennaltaehkäisyn ennen kuin ne aiheuttavat suurempia käyttökatkoja tai laatupoikkeamia tuotannossa, kertoo liiketoimintajohtaja Jari Korhonen Forcen Elinkaaripalveluista.

Isoimpina tavoitteina toimintavarmojen prosessien lisäksi on huomioida elintarviketurvallisuuden ja vihreän kunnossapidon strategiat. Näillä vahvistetaan ympäristön kannalta keskeisiä osa-alueita, joita ovat mm. hävikin pienentäminen, jätteen määrän vähentäminen, energiatehokkuuden ja koneiden elinkaarenhallinnan parantaminen sekä ympäristöystävällisten materiaalien ja menetelmien käyttäminen laitteiden huolloissa ja korjauksissa. Strategisen suunnittelun ja käytännön toimillat ähdätään teollisuuden ja muiden laitosten kunnossapidon ympäristövaikutusten minimointiin.

Force tuo mukanaan vankan vuosikymmenien kokemuksensa eri teollisuuden aloilta. Tällä varmistetaan sujuvat, luotettavat ja ajanmukaiset kunnossapitoprosessit.

- Yhteistyö Forcen kanssa on lähtenyt käyntiin hyvin. Meidän päätehtävämme Sensonissa on tarjota innovatiivisia tuotteita asiakkaillemme maailmanlaajuisesti. Forcen avulla pystymme viemään kunnossapidon käytäntömme uudelle tasolle ja parantamaan tuotantomme ennakoitavuutta ja suunnitelmallisuutta. Kunnossapitojärjestelmän käyttöönotto näkyy jo päivittäisessä arjessa sujuvoittaen toimintaamme. Kunnossapidon kehittyessä pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo Sensonin tuotantopäällikkö Heikki Hartikka.

Pysykää kuulolla niin kerromme lisää, miten parannamme kilpailukykyä ja laitteiden elinkaarta moderneilla kunnossapidon menetelmillä ympäristönäkökulmat huomioiden!