Elinkaaripalvelut

Force Elinkaaripalvelut ja Lahden Pelicans kumppanuuteen

Pelicans ja Force Elinkaaripalvelut ovat solmineet kumppanuussopimuksen, joka tähtää Pelicans lounasravintoloiden laitteiden ennakoivan kunnossapidon ohjelman kehittämiseen. Ennakoivalla kunnossapidolla tähdätään mm. ravintolan laitteiden korjauskulujen alentamiseen sekä äkillisistä laiterikoista johtuviin ravintolatoiminnan keskeytyksien minimointiin.

Ennakoiva kunnossapito pidentää laitteiden elinkaarta, vähentää hävikkiä ja säästää luonnonvaroja

- Ennakoiva kunnossapito on ollut jo pitkään vakiintunut käytäntö teollisuudessa, mutta samoja periaatteita voidaan soveltaa myös ravintoloiden sekä myymälöiden koneiden ja laitteiden huolloissa. Ennakoivalla kunnossapidolla pidennetään laitteiden elinkaarta, pienennetään elintarvikehävikkiä ja ympäristövaikutuksia. Ravintoloiden toiminnasta saadaan ennakoitavampaa ja hallitumpaa, kertoo Force Elinkaaripalveluiden liiketoimintajohtaja Jari Korhonen.

- Ympäristövaikutusten minimointi on keskeisellä sijalla Pelicansin toiminnassa ja olemme jo nyt maailman ensimmäinen ja ainoa hiilineutraali jääkiekkojoukkue. Ennakoivan kunnossapitokonseptin kehittäminen on yksi konkreettinen etappi matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta, kertoo Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

- Hyvin huolletut laitteet tehostavat elintarviketurvallisuutta, vaativat vähemmän puhdistuskemikaaleja, mikä taas vähentää haitallisten aineiden päätymistä ympäristöön. Optimoitu resurssien käyttö, kuten veden ja sähkön säästäminen, vähentää luonnonvarojen kulutusta ja ympäristökuormitusta, Pöyhönen jatkaa.

Lue juttu Pelicansin sivuilta!