Myymäläuudistus

Huolellinen suunnittelu ja aikataulutus – avaimet onnistuneeseen myymäläuudistukseen

Myymäläuudistuksen toteuttaminen toimivassa liikkeessä asettaa erityisiä haasteita onnistuneen projektin läpivientiin. Huolellinen suunnittelu ja tarkka aikataulutus nousevat keskiöön, kun tavoitteena on sujuva remontti, joka häiritsee mahdollisimman vähän sekä myymälän henkilökuntaa, että asiakkaita. Oikeanlaisella työn aikataulutuksella ja työvaiheiden ennakkosuunnittelulla voidaan varmistaa, että koko projekti edistyy suunnitellusti, tehokkaasti ja turvallisesti minimaalisilla keskeytyksillä.

Kokonaisvaltainen projektisuunnittelu myymäläuudistuksessa

Onnistunut myymäläremontin suunnittelu ottaa huomioon kaikki uudistuksen osa-alueet. Myymäläuudistuksen suunnitteluvaiheessa projektin vastuullisilla onkin oltava hyvä kokonaisymmärrys useiden eri työvaiheiden toteutuksesta. Muussa tapauksessa uudistusta toteutettaessa saattaa edessä olla odottamattomia yllätyksiä, jotka näkyvät huonontuvina myyntilukuina, tyytymättöminä asiakkaina ja stressaantuneena henkilökuntana.  

  • Talotekniikka: Projektin läpiviennissä sähkö-, lämmitys-, viilennys- ja muiden järjestelmien päivitys tai uusiminen suunnitellaan kokonaisprojektin kannalta järkevimpään ja muiden työvaiheiden etenemisen kannalta osuvimpaan aikaikkunaan.
  • Logistiikka: Kaikkien toimitusten ja materiaalien hallinta (ml. kalusteiden kierrätys ja varastointi) tulee olla koordinoitu siten, että remontin eri vaiheissa tarvittavien tarvikkeiden ja työvälineiden tulee olla saatavilla silloin, kun toimenpidettä tehdään. Muuna aikana  myymälä pidetään vapaana kaikesta myymälän toimintaan kuulumattomasta tavarasta.  
  • Kulkuväylät: Myymälän sisäisten liikkumisreittien turvallisuuden ja esteettömyyden varmistaminen kaikissa remontin vaiheissa on kriittistä. Myymälässä liikkuu jatkuvasti asiakkaita ja heillä tulee olla aina helppo pääsy tarvitsemiensa tuotteiden luo.  
  • Tuotteiden saatavuus: Tuotteet tulee olla asiakkaiden löydettävissä ja saatavilla koko remontin ajan. Näin varmistetaan myyntilukujen pysyminen korkealla tasolla uudistuksen aikana.
  • Kylmäketjut: Remontin aikana uudistetaan lähes poikkeuksetta myös kylmälaitteet. Kylmäketjujen on toimittava keskeytyksettä, jotta vältytään hävikiltä tai tuoteturvallisuuden alentumiselta. Väliaikaisten kylmäratkaisujen järjestäminen oikea-aikaisesti kohteessa on suunniteltava ja aikataulutettava mukaan projektiin.  
  • Tavaralogistiikka: Siirto vanhasta hyllystä uuteen on suunniteltava niin, että se on mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta. Siihen käytettävien työkalujen ja menetelmien on oltava toimintavarmoja, työ- ja asiakasturvallisia sekä työvaiheita nopeuttavia.
  • Turvallisuus ja suojaustoimet: Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus tulee taata kaikissa remontin eri vaiheissa. Myymälän ilman ja elintarvikkeiden suojaus pölyltä ja remontissa syntyviltä haitta-aineilta on varmistettava projektin kaikissa eri vaiheissa. Turva-aidat ja alueet, nostolaitteiden käyttö ja raskaammat työvaiheet on hoidettava aiheuttamatta minkäänlaista vaaratilannetta myymälässä liikkuville.

Varmista, että suunnittelussa on huomioitu kaikki oleellinen

"Huolellisesti suunniteltu on puoliksi tehty" -sanonta pätee erityisen hyvin myymäläremontteihin. Kun kaikki yksityiskohdat on ennakoitu ja jokainen askel on huolellisesti aikataulutettu, projektin toteutus sujuu joustavammin ja tehokkaammin.

Toteutuksen ammattimainen hallinta

Myymäläuudistuksen toteuttajan on kyettävä hallitsemaan koko prosessia alusta loppuun. Projektinjohtajan tuleekin olla kokenut ja kyvykäs koordinoimaan monimutkaisia logistisia toimia ja työvaiheita sekä varmistamaan, että jokainen projektiin osallistuva taho noudattaa yhteisiä suunnitelmia, aikatauluja ja työturvallisuuskäytäntöjä.

Forcella on laaja kokemus kauppaliikkeiden remonttien hallinnasta. Tarjoamme asiantuntijapalveluita, jotka kattavat kaikki em. alueet. Satojen toteutettujen myymäläuudistusten kokemuksella syntyneet toimintamallit ja innovatiivinen ote kehittää toimintaa jatkuvasti paremmaksi varmistavat, että uudistuksen suunnittelu, aikataulutus ja toteutus suoritetaan ammattitaidolla. Näin varmistetaan, että uudistettu myymälä vastaa kaikkia nykyaikaisen kaupankäynnin vaatimuksia sekä minimoidaan häiriöt liiketoiminnalle uudistuksen aikana.

Kun haluat varmistaa, että myymäläremonttisi sujuu ongelmitta, valitse kumppaniksi Force – me huolehdimme, että projektisi valmistuu suunnitellusti kaikki projektin vaiheet huomioiden.